2Contact Case

MnP Solutions heeft 2Contact ondersteund bij het behalen van het ISO27001 & ISO9001 certificaat.

“Gezien de privacy-gevoeligheid van onze data en die van onze opdrachtgevers, wilden we onze informatiebeveiliging nog beter in onze processen borgen. Daar komt bij dat certificering ons concurrentievoordeel biedt ten opzichte van partijen die dit nog niet goed hebben geregeld.

Ik zocht naar een partij met een pragmatische aanpak, passend bij onze specifieke bedrijfsprocessen. Vooraf was mijn zorg dat de implementatie van een norm zoals ISO27001,  een lang en vooral theoretisch traject zou worden. Dat de uitkomst een mooie stapel papieren processen zou zijn, zonder een échte zichtbare verbetering in onze bedrijfsprocessen. Daarvan was gelukkig geen sprake. Samen met MnP Solutions hebben we een specifiek plan voor onze organisatie gemaakt. Zij hebben ons daarbij aan de hand genomen, met precies die pragmatische aanpak waar ik zo naar op zoek was: veel contact, concrete actiepunten en een strakke opvolging. En dat ook nog eens vaak rechtstreeks met de stakeholders in onze organisatie. Zo ontstond er niet alleen draagkracht, maar werd de tijdsinvestering ook nog eens verdeeld, en daarmee goed behapbaar.

Het traject liep sneller dan ik aanvankelijk dacht en we slaagden met vlag en wimpel voor het certificaat. Maar daarnaast, en dat is nog veel waardevoller, heeft de implementatie ons geholpen kaders te scheppen waarmee informatiebeveiliging nog beter is geborgd in onze dagelijkse werkzaamheden. Dat geeft rust.

Een logisch vervolg is dat we niet alleen de informatiebeveiliging verder onderhouden met MnP Solutions, maar ook onze activiteiten met betrekking tot de continu strenger wordende privacywetgeving aan hen uit handen hebben gegeven.”

2Contact is een contact center, gespecialiseerd in commercieel klantcontact.

Matthijs Bakker, Operationeel Directeur