STH Automatisering

MnP Solutions ondersteunde STH Automatisering bij het behalen van ISO 9001, 27001 en NEN 7510.
“Met het oog op de vraag van onze opdrachtgevers en de toekomst van de markt, ontstond bij ons de wens om te voldoen aan ISO 9001, 27001 en NEN 7510. Ik denk dat organisaties zoals de onze in de toekomst allemaal naar certificering toegaan. De regelgeving wordt steeds strenger en daarmee worden er door opdrachtgevers ook steeds meer eisen gesteld aan onze dienstverlening. Toch is dat niet de voornaamste reden waarom we dit traject zijn gestart. We geloven ook dat het onze bestaande opdrachtgevers een extra verdieping in de samenwerking kan opleveren. Dat we het intern nog beter kunnen regelen met elkaar.”

“We hebben met MnP een fijne structuur opgetuigd, met daarin veel oog voor contact, overleg en fysieke aanwezigheid bij ons op kantoor. Dit traject had te kampen met de gevolgen van COVID-19 waardoor we het laatste gedeelte, inclusief de audit, remote afgehandeld hebben met elkaar. Maar in die eerste periode op kantoor is de basis gelegd voor een fijne open samenwerking. Met MnP hebben we echt kunnen werken vanuit onze bestaande structuren en processen. Dat draagt fors bij aan de adoptie van de normen in een organisatie.”

“We deden al heel veel goed, maar we hebben intern vooral stappen gemaakt in het formaliseren van zaken. Dat voelt misschien bureaucratisch en vertragend, maar in de praktijk betekent dat, dat we onze interne processen nu strakker hebben gekaderd en ze beter overdraagbaar zijn. Niet alleen maar mondeling, maar ook met vastlegging. Het denken vanuit risico’s en kansen, zoals in de normen gangbaar is, zorgt er bovendien voor dat een idee van vandaag, een nog beter doordacht plan van morgen is geworden. Het levert dus ook echt een kwaliteitsverbetering op.”

“Allereerst kun je, met de normen op zak, aantonen dat je je processen op orde hebt. Dat schept nóg meer vertrouwen en rust. Maar onze organisatie is nu ook nog bewuster van security risico’s en dat helpt weer bij het geven van nog beter advies. De NEN 7510 helpt bijvoorbeeld onze opdrachtgevers in de zorg specifieker bijstand te kunnen verlenen.”

STH Automatisering ontzorgt MKB organisaties van A tot Z op het gebied van IT.

Johan Thierry, ICT Engineer & Security Officer bij STH Automatisering

 

 

 

Altijd op de hoogte blijven?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!
het emailadres wordt alleen gebruikt om de nieuwsbrief te sturen en je kunt je ten alle tijde weer uitschrijven.